Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Premiestňovanie pred Silvestrom vrcholí. Najviac cestujúcich je na železniciach
Zdielať na

Premiestňovanie pred Silvestrom vrcholí. Najviac cestujúcich je na železniciach

SLOVENSKO / Vyťaženosť vlakov je na trase Bratislava -Košice až 100 percentná a namiesto IC vlaku ľudia volili aj obyčajný rýchlik. Nemali už na výber. Nápor cestujúcich pocítili tiež na letisku. Druhá vlna premiestňovania pred Silvestrom vrcholí.

Letisková hala vo štvrtok prázdnotou nezívala, najväčší počet cestujúcich odlietal do Londýna a Írska. "Som z Hermanoviec, ale žijem v Írsku už 13 rokov," hovorí jedna z cestovateliek. 

Na nápor cestujúcich sa letecké spoločnosti pripravili už pred sviatkami: "V období od polovice dembra do polovice januára bolo pridaných 52 letov nad rámec letového poriadku, najviac do Moskvy, Londýna, Dublinu, Milána, Kyjeva, Varšavy, Manchestru a z nich späť do Bratislavy," uviedla hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.

Zdá sa, že najväčší nápor cestujúcich bol ale na železniciach: "Dnešný deň a aj zajtrajšok počítame s tým, že budú výraznejšie obsadené z dôvodu blížiaceho sa sviatku Nového roka. Z Bratislavy do Košíc pôjde mimoriadny vlak 5. januára a z Košíc do Bratislavy to budú dva mimoriadne vlaky. Jeden pôjde 1. januára a druhý siedmeho januára," povedal hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

A neboli to len pracujúci, ale aj množstvo dovolenkujúcich sa v týchto dňoch premiestňuje do Prahy, Budapešti či Viedne. Alebo aj tí, čo boli doma na Štedrý večer, cestujú pre silvestrovskú zábavu do iných miest.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy