Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvere dokorán má dnes otvorené Prešovský samosprávny kraj
Zdielať na

Dvere dokorán má dnes otvorené Prešovský samosprávny kraj

Dvere dokorán - takto je nazvaný Deň samosprávy. Film PSK - región príležitostí, inštalované práce, súťaž - Ako poznám náš kraj? či káva u predsedu - cieľom kultúrneho programu otvorených dverí je priblížiť sa viac k verejnosti.

Dvere dokorán nazval Prešovský samosprávny kraj (PSK) svoj Deň samosprávy, ktorý vo štvrtok organizuje Združenie miest a obcí Slovenska.

Vo vestibule Úradu PSK od 10:00 sa začína séria podujatí, ktorých cieľom je priblížiť verejnosti kompetencie a činnosť krajskej samosprávy. Program bude trvať do 17:00, každú celú hodinu si môžu občania pozrieť prezentačný film nazvaný PSK - región príležitostí. V priestoroch budovy sú inštalované práce klientov zo zariadení sociálnych služieb. Pre záujemcov je pripravená súťaž Ako poznám náš kraj? Návštevníci si môžu pozrieť pracovné priestory predsedu PSK, podpredsedu a riaditeľa úradu.

Od 14:00 budú môcť záujemcovia prijať pozvanie na Kávu u predsedu, čo je príležitosť na neformálne stretnutie s prešovským županom Petrom Chudíkom. Komunikovať sa s ním bude dať aj elektronicky. Ako informovala hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková, dnes úrad spustí novú službu pre občanov. Na webovej stránke PSK bude vytvorená špeciálna ikona s názvom Opýtajte sa predsedu, kde bude možnosť poslať e-mail predsedovi.

Počas celého dňa v prezentačnom stánku sa striedajú informácie o samospráve z viacerých oblastí - symboly PSK, zastupiteľstvo, financovanie, školstvo, kultúra, sociálne veci, medzinárodná spolupráca, zdravotníctvo, územné plánovanie aj regionálny rozvoj.

Najčítanejšie správy