Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Tatrách sa zhadzovali kilogramy. Štefanskú lyžovačku si užili aj štvornohí miláčikovia
Zdielať na

V Tatrách sa zhadzovali kilogramy. Štefanskú lyžovačku si užili aj štvornohí miláčikovia

VYSOKÉ TATRY / Na lyžiarskych svahoch vo Vysokých Tatrách dnes viacerí zhadzovali nadbytočné vianočné kilogramy. Niektorým stačil len čerstvý vzduch. Navyše, v tento deň mal meniny Štefan, a tak sa medzi lyžiarmi hľadali aj oslávenci.

Vysoké Tatry sú v týchto dňoch rozdelené na dve polovice - jedna je vianočná a tá druhá bez snehu. Aj teploty boli skôr jarné. Na skalnatom plese takmer 7 stupňov a fúkal tam tak silný vietor, že sa lyžiari ledva udržali na lyžiach

Tatranské svahy sú v týchto dňoch jediným miestom, kde sa to ešte pod štítmi nezelená. Lyžiari sa už nevedeli dočkať, kedy na nich vyšportujú to, čo nabrali počas vianočného hodovania: A koľko hodín by sme po Vianociach na tých lyžiach mali denne dať podľa inštruktora lyžovania? "Ja dávam tak 6-7 hodín denne," povedal Matej Kováč. 

Vianočné kilogramy zhadzovali deti aj dospelí, a dokonca aj štvornohí miláčikovia. Športovalo sa rôzne - na lyžiach aj na zadku. Na lyžovačku prišli domáci aj cudzinci, zblízka aj zďaleka.

A keďže je nielen vianočný sviatok, ale meniny má tradičné slovenské meno, tak sme sa vybrali hľadať Štefana. Na svahu sa nám to nepodarilo, ale na Skalnatom plese jeden bol, obsluhoval lanovky a prijímal celý deň gratulácie. Keď ľudia vystupovali z lanovky a všimli si jeho meno, každý mu podával ruku. Niektorí turisti si na štefanskú lyžovačku nachystali aj tekuté prekvapenie, keby náhodou stretli na svahu nejakého Štefana. 

Kým sa v Tatrách pokojne lyžovalo, v Drienici pri Sabinove riešili úplne iný problém. Ktosi neznámy si tam v noci bez povolenia sadol do ratraku, zničil svah a narobil škodu za približne dvetisíc eur. "Až ráno sme zistili, že sa do neho niekto vlámal a začal jazdiť po svahu a veľmi nám zryl zjazdovku," objasnil netradičnú situáciu správna strediska Dušan Šimko. Toto nemilé prekvapenie už teraz rieši polícia. 

Takto si lyžiari užívali tatranské svahy deň pred Vianocami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy