Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeja zlákala vôňa údeného mäsa. Korisť ochutnal už po ceste domov
Zdielať na

Zlodeja zlákala vôňa údeného mäsa. Korisť ochutnal už po ceste domov

LIPANY / Zlodeja v Lipanoch na severovýchode Slovenska zlákala udiareň na dvore jedného z rodinných domov. Bral čo odniesol a niečo aj po ceste ochutnal. Keď ho potom policajti vypátrali, majiteľom sa domov vrátili obhryzené rebierka.

Kým majitelia v dome pokojne spali, v udiarni sa údilo mäso. V okolí sa v tom čase pohyboval niekto, koho prilákala nielen vôňa, ale aj nekalé úmysly. Na dvore u Majtnejovcov už zlodeji boli pred rokmi. Vzali si mladého býka. Teraz prišli opäť, ale tentokrát na hotové. To, že Majtnejovcom niečo zmizlo, zistil domáci pán až ráno. "Zistil, že je udiareň otvorená, lebo chcel zase podkúriť," opísala udalosť Mária Majtnerová. 

V udiarni boli samé dobroty. Zlodej bral, čo dokázal odniesť. Klobásky stihli našťastie deň predtým z udiarne zobrať. "Musel byť sám, lebo veľa toho nezobral," dodáva Mária Majtnerová. "Z udiarne vzal najmenej 12 kilogramov mäsa a odišiel preč," potvrdil Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

"Klobásky sme zobrali večer predtým, takže prakticky zmizla slaninka, rebierka a šunka," vyrátala straty majiteľka.

Jediným svedkom krádeže bola štvornohá fenka Zojka, ktorá má koterec hneď vedľa udiarne. Avšak v tú noc bola podozrivo ticho. 

Zlodej po ceste strácal háčiky z mäsa, a tak mu polícia hneď bola na stope. "V priebehu niekoľkých hodín lipianski policajti zistili a vypátrali podozrivého z tejto krádeže. A taktiež zaistili časť z ukradnutého mäsa," povedal  Daniel Džobanik.

Zlodeja s chúťkami na údené doma nenašli. Policajtom vydala ukradnuté mäso jeho družka. Niektorým kúskom ale neodolal už po ceste a majiteľom sa tak vrátili aj obhryzené rebierka. " Určite ochutnával. Z hladu to nebolo, lebo to bolo len trochu nahryznuté. Takže náš psík má teraz Vianoce," dodala Mária Majtnerová.

Pozrite si aj inú nezvyčajnú krádež.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy