Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na krajnom východe sa zosunula cesta, krízový štáb vyhlásil havarijný stav
Zdielať na

Na krajnom východe sa zosunula cesta, krízový štáb vyhlásil havarijný stav

UBĽA / Na krajnom východe sa v priebehu niekoľkých hodín dramaticky zosunula cesta. Zasadať musel krízový štáb, ktorý vyhlásil havarijný stav. Cestu medzi obcami Ubľa a Klenová uzavreli a policajti odkláňali dopravu.

Na ceste medzi obcami Ubľa a Klenová na východe Slovenska sa začal trhať asfalt a vozovka sa postupne zosúva. "K dramatickému zosuvu došlo v priebehu posledných niekoľko hodín," hovorí vedúci odboru krízového riadenia Roman Gallik. Vozidlám, ktoré cez úsek prechádzali, hrozilo nebezpečenstvo. Zasadať musel krízový štáb. "Došlo aj k následnému sadnutiu celej cesty v dĺžke 10 až 12 metrov," dodáva Gallik. "Boli vyrozumené všetky záchranárske zložky," povedala starostka obce ubľa Nadežda Sirková. 

K zosuvu došlo pre podmytie cestného podložia. Policajti zabezpečili cestu z oboch strán a autá odkláňali. "Autobusová doprava musí byť odklonená, musí prechádzať cez obce Kolonica,Ladomírov," vysvetľuje Sirková. Uzavretie cesty sa dotkne obyvateľov okolitých dedín a problém budú mať aj vodiči. "Musíme urobiť nejaké prípoje na Kolonickej križovatke a tam voziť ľudí a potom sa vracať," vysvetľuje vodič autobusu. "Obyvatelia z Ruskej Volovej a z Klenovej navštevujú v Ubli lekára, tak ich sa to bude dotýkať priamo," hovorí Sirková.

V najbližších hodinách by mal správca cesty prijať opatrenia, ktoré by zabezpečili aspoň prejazd osobných áut. 

Nedávno zosuv pôdy riešili aj obyvatelia osady v Kolačkove na východe krajiny. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy