Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bratislavské vianočné trhy sú medzi TOP 10 Európy, napísal The Guardian
Zdielať na

Bratislavské vianočné trhy sú medzi TOP 10 Európy, napísal The Guardian

Archívna reportáž

LONDÝN / Uznávaný britský denník The Guardian zverejnil zoznam desiatich miest, v ktorých stojí za to navštíviť vianočné trhy. Vyhli sa najznámejším metropolám, medzi odporúčanými sú len tri hlavné mestá. Bratislava je jedným z nich.

Bulharská Sofia, hlavné mesto Malty Valleta a naša Bratislava - to sú len tri hlavné mestá spomedzi desiatich miest, ktoré The Guardian na základe hodnotení čitateľov odporúča navštíviť v zimnom období pre pekné vianočné trhy. O trhoch v našej metropole napísala jedna z čitateliek Guardianu skutočne pekne: "V decembri sa rozprávkové námestie hlavného mesta Slovenska stáva skutočnou zimnou rozprávkovou krajinou - na vydláždených uliciach sú malé stánky s ručne vyrábanými drevenými hračkami, prekrásne vyšívanými vestami a obrusmi, kvalitné miestne vína, ručne fúkané sklenené ozdoby, ručne maľovaná keramika a ľudové slovenské umenie".

Čitateľka Lucy Mallows, ktorej hodnotenie trhov v Bratislave The Guardian zverejnil, nevenovala pozornosť len výrobkom, ale aj tradične ponúkanému jedlu a nápojom: "Majú tam skvelé varené víno na zahriatie počas častých snehových nádielok, vystúpenia ľudovej hudby, ktoré vám rozhýbu nohy a obrovský výber jedla. Vyskúšajte zemiakové placky, sýte klobásy alebo veľké šišky, a všetko zalejte, ak ste dostatočne odvážny, pohárikom nápoja hriatô, teda grogu z medu, husacieho tuku a alkoholu".

Súvisiace články

Najčítanejšie správy