Skoro jasno
21°
Bratislava
Bardejovčania v spore o čerpaciu stanicu vyhrali bitku, ale nie vojnu
Zdielať na

Bardejovčania v spore o čerpaciu stanicu vyhrali bitku, ale nie vojnu

BARDEJOV / V prípade nekonečného príbehu bardejovskej benzínovej pumpy, ktorú obyvatelia Tačevskej ulice odmietli, padlo ďalšie rozhodnutie. Okresný úrad v Prešove dodatočne zrušil povolenie stavby. Ľudia ale hovoria, že vyhrali bitku, ale nie vojnu. Čerpacia stanica síce nemá povolenie, ale je takmer dokončená.

V lete v roku 2016 sa ľudia dozvedeli, že pod ich oknami vyrastie benzínka. Do boja udreli už keď začali kopať základy. A na protest sa v jedno ráno postavili aj pod okná primátora. 

O rok neskôr je čerpacia stanica takmer hotová. Chýbajú už len nejaké drobné úpravy. Nafta, benzín, nejaký ten tovar, personál. No a samozrejme kolaudačné rozhodnutie. Mesto po niekoľkých peripetiách a chybách, ktoré mu vytýkalo aj ministerstvo, napokon dodatočne povolilo stavbu. Teraz ale aj to rozhodnutie zrušil Okresný úrad v Prešove. Opäť pre pochybenia úradníkov stavebného úradu.

Obyvatelia Tačevskej ulice hovoria, že je to ďalšia bitka, ktorú vyhrali, ale stále nevyhrali vojnu. Stavebný úrad teda musí urobiť konanie nanovo. To ale znamená, že aj dotknuté strany môžu nanovo využiť svoje práva. Dovtedy sa však stavebník môže na benzínku akurát tak pozerať. Mesto Bardejov prisľúbilo, že sa k zrušeniu dodatočného povolenia vyjadrí po preštudovaní rozhodnutia okresného úradu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy