Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Koniec kolónam na D1? Dnes otvorili križovatku Blatné
Zdielať na

Koniec kolónam na D1? Dnes otvorili križovatku Blatné

SENEC / Pravidelné zápchy, výrazne obmedzená rýchlosť a neraz veľká nervozita. Približne 20 mesiacov to vodiči zažívali na diaľnici D1 pri Blatnom neďaleko Senca. Od štvrtku 23. novembra sa situácia zlepšuje, pretože Národná diaľničná spoločnosť tam začala postupne sprejazdňovať novovybudovanú križovatku.

Národná diaľničná spoločnos vo štvrtok ráno začala postupne sprejazdňovať novovybudovanú križovatku Blatné na diaľnici D1 pri Senci. Presmerovanie dopravy a sprejazdnenie križovatky bude prebiehať po etapách s obmedzeniami. S presmerovávaním dopravy na diaľnici sa začalo vo štvrtok 23. novembra približne o 10:00.

"Trasa obchádzky nie je potrebná, prejazdné budú vždy minimálne dva jazdné pruhy pre každý smer jazdy s výnimkou termínu od 23. 11. od 21:00 do 24. 11. do 5:00, kedy bude v smere z Bratislavy do Trnavy v úseku 50 - 100 metrov premávka vedená len v jednom jazdnom pruhu," uviedla hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

Otvorili ju skôr

Križovatka Blatné by mala byť prejazdná bez obmedzení už v pondelok 27. novembra. Oproti pôvodnému harmonogramu, ktorý počítal s definitívnym otvorením všetkých smerov 29. novembra, to znamená urýchlenie sprejazdnenia o dva dni. 

"Najskôr dôjde k presmerovaniu dopravy v smere Trnava - Bratislava do dvoch jazdných pruhov a následne do troch jazdných pruhov. Vo štvrtok plánujeme spustiť aj severné vetvy, teda zjazd z diaľnice od Trnavy na Senec a Blatné a výjazd od Senca a Blatného na Bratislavu," priblížila Michalová.

V piatok sa začne s presmerovávaním dopravy aj v smere z Bratislavy do Trnavy. Doprava bude vedená v dvoch jazdných pruhoch a následne už v troch jazdných pruhoch. "Ako posledné sa spustia južné vetvy, teda zjazd z diaľnice v smere z Bratislavy na Senec a Blatné a výjazd v smere zo Senca a Blatného na Trnavu. V noci z nedele na pondelok by už mali vodiči jazdiť po tomto úseku diaľnice D1 a križovatke Blatné bez obmedzení," dodala Michalová.

Práce na križovatke Blatné podľa NDS pokračujú podľa harmonogramu. V uplynulých dňoch sa rozobrali a odviezli staré betónové zvodidlá. Ostáva už len odstrániť tie dočasné a namaľovať vodorovné dopravné značenie na pravej strane diaľnice i odbočovacej a zaraďovacej vetve a aktivovať zvislé dopravné značenie. Diaľničiari preto žiadajú vodičov o ohľaduplnosť, zvýšenú opatrnosť počas prác na diaľnici D1 a o rešpektovanie pokynov počas presmerovávania dopravy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy