Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Počasie na najbližšie dni. Zima, sneh a dážď
Zdielať na

Počasie na najbližšie dni. Zima, sneh a dážď

BRATISLAVA / Sviatočný deň je pod mrakom s dažďom. Cez naše územie postupuje studený front. V piatok inú ako sivú oblohu nemôžeme čakať. Denné maximum dosiahne od 3 do 9 °C.

V sobotu už bude situácia iná. V noci síce naďalej zamračené s dažďom, od asi 500 m so snežením, ale počas dňa od západu budú zrážky ustávať a oblačnosť sa bude zmenšovať. Sobotné maximum sa bude pohybovať od 1°C na severe po 8°c na juhu. "Nedeľa nás prekvapí premenlivou, na severe a východe prevažne veľkou oblačnosťou. Miestami prehánky, od asi 400-500 m snehové. Bude chladno a veterno. Denná teplota od 0 do 6°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Prúdenie studeného morského vzduchu by malo k nám pokračovať ešte aj v pondelok, kedy denná teplota dosiahne od 2 do 7°C, ale situácia by sa mala začať meniť v utorok, stredu. To by k nám mal začať prúdiť teplejší vzduch a priniesť by mal oteplenie, postupne sa ale budú v nížinách objavovať hmly a teplý vzduch prinesie inverziu. To je všetko ešte ďaleko, budem upresňovať. "Ak premýšľate, či sa už u nás nedá ísť lyžovať, dá sa, aj keď zatiaľ iba na bežkách. Okolo Štrbského plesa sú už upravené trate," hovorí Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy