Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Obrovský štáb nakrúca veľkolepú svadbu v Tatrách
Zdielať na

Obrovský štáb nakrúca veľkolepú svadbu v Tatrách

KEŽMAROK / Osemdesiatčlenný štáb Perinbaby nakrúca v týchto dňoch pod Tatrami veľkolepú svadbu. Filmári si spišský región obľúbili tak veľmi, že sa sem plánujú ešte niekoľkokrát vrátiť.

Filmári, ktorí dorazili pod biele Tatry si prekvapilo želali, aby nesnežilo a aby im počas svadobného nakrúcania svietilo slnko. V Kežmarku sa totiž paradoxne pri už treskúcej zime nakrúcali letné zábery. Pre hercov bolo teda občas komplikované tváriť sa, že im nie je chladno. "Ono sa to nezdá, ale mám pod tým nejaké vrstvy, ale je to úplne jedno, pretože mám dobové topánky a jednoducho mrznem," prezrádza hlavný hrdina rozprávky Lukáš Frlajs.

Takmer celý dej jednej z najslávnejších slovenských rozprávok sa nakrúcal a bude nakrúcať na Spiši. Štáb na miesto pricestoval už po tretí krát a plánujú tam stráviť aj celé budúce leto. Podľa producentky má Spiš to, čo niekde inde nenájdete: "Keď otočíte kameru vidíte menšie hory a keď otočíte potom vidíte tie obrovské hory, tie Belianske Tatry a to je veľmi krásne," hovorí Deana Jakubisková.

Na nádvorí kežmarského hradu pretiekli nie litre vína, ako by sa na svadbu patrilo, ale množstvo horúceho čaju. Potrebovali ho všetci, pretože mrzli kameramani, režisér, herci aj komparzisti. Nakrúcalo sa nielen na nádvorí hradu, ale aj v kostolíku, v kežmarskej pamiatke UNESCO, a jeho farár Roman Porubän priznal, že takú svadbu tam veru ešte nemal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy