Zatiahnuté
12°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Terezka potrebuje biele krvinky, rodičia prosia o pomoc
Zdielať na

Terezka potrebuje biele krvinky, rodičia prosia o pomoc

BRATISLAVA / Redakcii televízie JOJ sa ozval starosta obce Zborov na Bystricou (okr. Čadca) s prosbou a pomoc pre 15-ročnú Terezku Špilákovú. Prestala jej pracovať kostná dreň a rodičia hľadajú darcov.

"Súrne potrebujeme pomoc pre Terezku Špilákovú, a to biele krvinky /granulocyty/, pretože Terezka má infekciu a nemá ju ako zastaviť," uviedol starosta obce Juraj Hlavatý. Dôležitá je aj krv, no biele krvinky sú teraz prioritou. 

"Naša 15-ročná Terezka Špiláková zo Zborova nad Bystricou leží od 16.8.2017 na oddelení transplantácie kostnej drene na Kramároch. Z plného zdravia jej prestala pracovať kostná dreň. Preto sa jej netvorí krv. Žije z darovanej krvi. Stále hľadáme pre ňu darcov krvi - má vzácnu AB negatív. Teraz sa jej stav zhoršil. Nemá žiadnu imunitu, napriek množstvu liekov sa jej telo nevie brániť," prosia rodičia. Nádejou je transfúzia bielych krviniek.

Potrebujú nájsť ochotných AB neg. ľudí, ktorí by nechali na seba kontakt a na vyzvanie vedeli Terezke pomôcť, aby sa dočkala transplantácie kostnej drene. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy