Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Slovenská polícia našla 78 migrantov. Tlačili sa v dvoch nákladiakoch
Zdielať na

Slovenská polícia našla 78 migrantov. Tlačili sa v dvoch nákladiakoch

ŽILINA / V noci, z pondelka na utorok, približne o pol jednej zastavili policajti dve za sebou idúce nákladné vozidlá v meststkej časti Budatín na Námestí Hrdinov. Policajti hraničnej a cudzineckej polície spolu s žilinskými policajtmi zadržali takmer 80 nelegálnych migrantov v dvoch kamiónoch aj s ich vodičmi.

Počas zásahu vyzvali policajti vodičov z Turecka, aby otvorili prívesy. Okrem tovaru v nich našli aj 78 mužov, žien a detí irackej, iránskej a sýrskej národnosti. "V prvom kamióne sedelo 44 osôb v druhom policajti narátali 34 osôb," uviedla policajná hovorkyňa Denika Baloghová. Podľa prvotných informácií mali byť cudzinci naložení v Rumunsku a ich cesta mala viesť cez Maďarsko a Slovensko do Nemecka. Zaplatiť za cestu do Nemecka mali približne 500 eur. 

Policajti všetkých cudzincov postupne predviedli na oddelenie cudzineckej polície, kde prebiehali procesné úkony. Tie čakajú aj dvoch vodičov kamiónov. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície už začal trestné stíhanie pre zločin prevádzačstva.

Nelegálni migranti našli útočisko v telocvični krajského riaditeľstva policajného zboru. Popoludní ich z oddelenia cudzineckej polície previezli do záchytných táborov v Medveďove a v Sečovciach. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy