Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pribúdajú prípady, kedy sa pes stáva pre strelca živým terčom
Zdielať na

Pribúdajú prípady, kedy sa pes stáva pre strelca živým terčom

BRATISLAVA / Malo to byť bežné venčenie, keď sa odrazu spoza horizontu ozval výstrel. Ranený pes s krvácajúcim bokom dokráčal k majiteľovi, ktorý ho okamžite odviezol k veterinárovi. Ani tomu sa však postreleného psa zachrániť nepodarilo. A tento prípad nie je jediný. Viaceré z nich vyšetruje polícia pre podozrenie zo spáchania trestného činu.

"Išli na prechádzku tak ako každý deň okolo ôsmej, zrazu bolo počuť výstrel a Asta prišla ku strýkovi celá krvavá," uviedol majiteľ postreleného psa Roman Hindický. Okamžite zamierili k veterinárovi, kde pes ešte dve hodiny bojoval o život, no nakoniec prehral. Strieľať na vlčiaka mal poľovník, ktorý na telefonáty nereagoval. Majiteľ zastreleného psa je presvedčený, že poľovník strieľal protizákonne, preto vec ohlásil na polícii a žiada spravodlivosť.

"Strelec použil brokové strelivo, ktoré mu spôsobilo týravé usmrtenie. Vyšetrovanie skončilo tým, že sa skutok nestal, odvolali sme sa a čakáme na rozhodnutie prokurátora," uviedol právny zástupca poškodeného Peter Kovařík. Podľa odborníčky na trestné právo Lucie Kurilovskej ide o spáchanie trestného činu: "Z môjho pohľadu ide nielen o porušenie zákona zo strany poľovníka, ale aj o trestný čin a naplnenie skutkovej podstaty týrania."

Podobný prípad sa minulý týždeň odohral na východe Slovenska. Dva dni hľadala pani Štefánia svojich stratených psov. Na tretí deň ich našla zastrelených v poli. Zavolala policajnú hliadku a na miesto dorazil aj veterinár. Ďalší nešťastný majiteľ prišiel o svojho psa priamo vo svojom dvore. Vraj ho zastrelil sused spoza plota, lebo pes štekal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy