Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Ľudia v okolí Humenného sa cítia ako v Tatrách. Po záhradách im behajú medvede
Zdielať na

Ľudia v okolí Humenného sa cítia ako v Tatrách. Po záhradách im behajú medvede

HUMENNÉ / Ľudia v okolí Humenného hovoria, že sa cítia ako v Tatrách. Niežeby tam zo dňa na deň vyrástli veľhory, ale boria sa tam s typickým tatranským problémom. Odpadkové koše pri domoch prilákali medveďe. Pozrite sa, kde všade štvornohí chlpáči ľudí aj poľovníkov postavili do pozoru.

Medveď navštívil základné škody, dokonca dentálnu kliniku a po niekoľkých hodinách sa stratil v lese. To, že niekto v blízkosti obydlí spozoruje medveďa, sa v regióne stáva samozrejmosťou.

Tí, ktorí ho videli, tvrdia, že sa pohyboval niekde v blízkosti obce Rovné. Dokonca bol taký smelý, že sa vybral aj do záhrady za jedným z rodinných domov. Na to, že sa v záhrade niečo deje, Gabriela upozornil pes. V obavách z nepoznaného cúval, no zľakol sa aj mladý medveď. Vyliezol na najbližší strom. "On bol v takej výške, no to je 10 metrov minimálne," spomína na incident Gabriel.

"Zrejme tých medveďov je dosť a tie staršie jedince vytláčajú mladšie a hľadajú si svoje domovské okrsky," vysvetľuje poľovník Andrej Bilec. Že ide naozaj o raritu potvrdila aj 87-ročná Pavlína, ktorá za svoj život v obci Rovné medvede nikdy nevidela. Na medveďa upozorňujú poľovníci aj ľudí v Ohradzanoch. Dokonca poprevracal odpadkové koše. "By som odporúčal týmto ľuďom, čo bývajú blízko lesa, aby nehádzali do odpadkových košov pokrmy, ktoré majú pachy, aby nelákali medveďa," radí predseda poľovníckeho zväzu Martin Tkáč.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy