Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Drevený hrad vyrástol uprostred golfového ihriska. Obyvateľa stavby chráni zákon
Zdielať na

Drevený hrad vyrástol uprostred golfového ihriska. Obyvateľa stavby chráni zákon

VEĽKÁ LOMNICA / Uprostred golfového ihriska vo Veľkej Lomnici je postavený nenápadný hrad bez akéhokoľvek povolenia. Majitelia rezortu ale tohto obyvateľa rešpektujú - chráni ho totiž zákon. V každom prípade ho nevnímajú ako problém, ale ako miestnu raritu.

Na greene začali z ničoho nič miznúť stromy. Záhadné straty sa vyjasnili, keď našli majitelia golfového ihriska uprostred ktorého je postavené nenápadné jazierko domov bobra. Podtatranský bobor zatúžil po luxuse a tak si postavil nie hrádzu, ale rovno hrad. 

V golfovom rezorte sú k bobrovi milostiví a na tento unikát sú pyšní. Síce im pravidelne zmizne niekoľko stromov, ale zatiaľ, ako tvrdia, situáciu zvládajú. "Ak to neprekáža, tak sa to necháva tak. Keď to začne prekážať, tak to musia riešiť," uviedla riaditeľka rezortu Silvia Hrušková. 

Bobor sa z tejto lokality zrejme nebude chcieť sťahovať. Pre krásny výhľad na Tatry mu totiť nevadí ani to, že mu nad hlavou preletia stovky golfových loptičiek. "Povedal by som, že zažívame bobrí boom, výskyt bobrov máme v takých nadmorských výškach, že sme až prekvapení," uviedol riaditeľ správy TANAP Pavol Majko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy