Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Novorodencov v nemocnici zachraňovali v provizórnych podmienkach. Chýbal im diagnostický prístroj
Zdielať na

Novorodencov v nemocnici zachraňovali v provizórnych podmienkach. Chýbal im diagnostický prístroj

BRATISLAVA / Bábätká, ktoré prišli na svet predčasne, už niekoľko mesiacov v bratislavskej nemocnici na Antolskej zachraňujú v provizórnych podmienkach. Dôležitý diagnostický prístroj sa pokazil a pre nedostatok financií si ho nemocnica zatiaľ požičiavala. Čoskoro sa to zmení vďaka dobrým ľuďom, ktorí prispeli na nový.

Viacerí malí pacienti na jednotke intezívnej starostlivosti na Novoredeneckej klinike strávia aj prvé tri mesiace svojho života.Inkubátor sa pre pár gramov vážiacich drobcov na dlhší čas stane ich druhým domovom. Najlepšie je ich vyšetrovať prístrojom, ktorý majú lekári priamo na oddelelení, aby tak malé bábätká nemuseli cestovať za vyšetreniami po celej nemocnici a zostali v inkubátore, kde je to pre ne najbezpečnejšie.

Takýto prístroj už čoskoro pribudne na oddelení nastálo a to aj vďaka anjelovi, ktorého vytvorila sklárska výtvarníčka Gordana Glass. "Naše malé detičky, ktoré prichádzajú na svet majú dostať ten najlepší štart do života, čo im môžeme dať." Gordana predala obraz za 10 000 eur už pred charitatívnou akciou, ktorá vznikla práve na podporu Novorodeneckej kliniky.

Aj keď je 10 000 eur veľká suma, na prístroj za 40 000 eur to však nestačilo. A tak okrem veľkého skleneného anjela prišli na pomoc ďalší anjeli, v podobe filantropov, ktorí prispeli 49 101 eur. Spolu sa tak za večer vyzbieralo ešte viac peňazí, ktoré boli potrebné na kúpu prístroja.

Súvisiace články