Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Súd rozhodol o treste pre muža (55), ktorý dobodal svoju spiacu manželku
Zdielať na

Súd rozhodol o treste pre muža (55), ktorý dobodal svoju spiacu manželku

BANSKÁ BYSTRICA / Muž nožom surovo dobodal svoju spiacu 47-ročnú manželku. Chcel sa jej pomstiť za to, že sa s ním chcela rozviesť. Žena prežila iba vďaka tomu, že jej zúfalý krik začul jej brat. Dnes nenabrala silu na to, aby vošla do pojednávacej miestnosti. Okresný súd v Banskej Bystrici rozhodol o treste pre jej 55-ročného manžela Ľubomíra. Upozorňujeme, že nasledujúca reportáž nie je vhodná pre maloletých divákov.

Od nočnej drámy ubehlo už 8 mesiacov, rany po operácii pečene sa zahojili, no tie na duši zostali. Andrea (47) síce na súd do Banskej Bystrice prišla v sprievode svojich príbuzných, no nenabrala odvahu vstúpiť do pojednávacej miestnosti a čeliť pohľadu obžalovaného manžela.

"Chodí hore dole, má panický strach, to sa nedá opísať ako sa bojí," vraví matka napadnutej ženy. Zaútočil na ňu nožom so 17 cm čepeľou, keď spala v detskej izbe so svojou 11-ročnou dcérou. Prebudila sa na to, ako jej manžel trikrát bodol do brucha. Jej zúfalý krik našťastie zobudil jej brata, ktorý spal v druhej izbe. Muž útočil takou silou, že nôž zlomil. Napadol aj vlastnú dcéru, ktorá chcela pomôcť mame. Dusil ju. Dievča má z toho čo zažilo doteraz strach.

Motívom bola pomsta, podľa súdu chcel, aby trpela. Manželia sa totiž mali rozvádzať, čo Ľubomír nechcel dopustiť. Na svoj čin sa vopred pripravil. Dcéram napísal na rozlúčku mail, plánoval zabiť manželku a potom si siahnuť na život. Ľubomír sa na súde k vražde v štádiu pokusu priznal, no podľa sudcu nezaznelo ani slovo o tom, že by skutok oľutoval. Rozsudok si prišla vypočuť iba matka napadnutej ženy. Dostal 16 rokov. 

Poľahčujúcou okolnosťou bola podľa súdu minulosť obžalovaného, nikdy nebol súdne trestaný. Pre rodinu, ale trápenie rozsudkom neskončilo. Boja sa čo sa stane, keď Ľubomíra po odpykaní trestu pustia na slobodu. "On nedá pokoj, bude chcieť, aby boli zase rodina, ale to sa už nedá," obáva sa matka napadnutej ženy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy