Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Fico prišiel skontrolovať budúci Národný futbalový štadión v Bratislave
Zdielať na

FOTO: Fico prišiel skontrolovať budúci Národný futbalový štadión v Bratislave

BRATISLAVA / Národný futbalový štadión má čoraz reálnejšie kontúry. Podľa investora by mohol byť hotový do konca roka 2018. Predseda vlády Robert Fico dnes v rámci kontrolného dňa na stavenisku neskrýval svoju spokojnosť

"Ak má Slovensko napredovať vo futbale a dosahovať porovnateľné výsledky s tými z ostatných dní a mesiacov, tak musíme vybudovať kvalitnú infraštruktúru. Na pondelkovom kontrolnom dni na stavenisku Národného futbalového štadióna v Bratislave," povedal premiér Robert Fico.

Výstavba futbalového stánku by mala byť ukončená v roku 2018 alebo v priebehu roku 2019. "Kto si pamätá Tehelné pole, tak rodičia sem nechceli chodiť s deťmi, prostredie bolo dehonestujúce,“ povedal premiér, ktorý verí, že nový futbalový štadión bude lákať celé rodiny nielen na futbal, ale aj na rôzne spoločenské podujatia.

Premiér sa počas návštevy staveniska poďakoval zainteresovaným, že nemali megalomanské plány s vysokou kapacitou a poznamenal, že takmer 23-tisíc miest pre divákov bude dostatočných. Robert Fico zároveň zablahoželal futbalistom k doterajším výsledkom a poprial slovenskej futbalovej reprezentácii, aby sa jej darilo aj naďalej. Celkový objem investícii na výstavbu štadióna je 75 miliónov eur, z toho štát poskytne 27 miliónov. Nový futbalový štadión bude spĺňať medzinárodné kritériá a budú sa na ňom hrať reprezentačné zápasy všetkých vekových kategórií.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy