Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík sa obesil za bránami Justičného paláca
Zdielať na

Mladík sa obesil za bránami Justičného paláca

BRATISLAVA / Priamo za mrežami v Justičnom paláci mal v cele zomrieť 24-ročný Bratislavčan, ktorý bol vo väzbe. Okolnosti prípadu už preveruje polícia.

Andrej z Bratislavy bol vo väzbe v Justičnom paláci od marca 2017 v súvislosti s vyšetrovaním útoku na verejného činiteľa a nebezpečného vyhrážania. Nehybné telo väzňa v cele našli príslušníci zboru väzenskej a justičnej stráže. "Počas vykonávania kontroly ciel službukonajúcim personálom bolo zistené, že obvinený visí na okennej mreži na škrtidle zhotovenom z pyžamových nohavíc a nejavil známky života," povedala Katarína Nováková z kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS. Podľa informácií TV JOJ bol Andrej už päťkrát súdne trestaný. V minulosti mal mať aj psychické problémy, kvôli ktorým mal byť aj hospitalizovaný. 

Udalosť za múrmi Justičného paláca sa odohrala v piatok 30. septembra v dopoludňajších hodinách. "Na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia v súvislosti s prípadom, ku ktorému došlo v priestoroch Ústavu na výkon väzby a ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Chorvátskej ulici v Bratislave," povedal hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy