Skoro jasno
12°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ceny diaľničných známok v roku 2018
Zdielať na

Ceny diaľničných známok v roku 2018

BRATISLAVA / Koniec kalendárneho roka sa pomaly blíži. Mnoho motoristov je zvedavých na to, koľko budú platiť za diaľničné známky v budúcom roku. Zisťovali sme, či sa cena v roku 2018 zvýši, alebo naopak.

Po slovenských diaľniciach a rýchlostných cestách prejdú dennodenne desaťtisíce áut. Ministerstvo dopravy zverejnilo ceny za diaľničné známky v roku 2018.

Rovnaká cena, rovnaká platnosť

Okrem ceny zostáva rovnaká aj platnosť. Šoféri si teda môžu cez internet alebo na čerpacích staniciach zakúpiť ročnú diaľničnú známku v hodnote 50 eur, mesačnú 30-dňovú diaľničnú známku za 14 eur a 10-dňovú diaľničnú známku za 10 eur. Diaľničná známka s ročnou platnosťou je platná od 1. januára príslušného kalendárneho roka do 31. januára nasledujúceho kalendárneho roka.

Bez zvyšovania

"Nemáme v pláne zvyšovať tieto známky, pretože si myslíme, že občanov už nechceme zaťažovať, ale do budúcna zas nemôžem povedať, že nie ale tento rok 2018 sa známky zvyšovať nebudú," hovorí minister doprav Arpád Érsek. Ďalší dôvod prečo ministerstvo nechce zvyšovať ceny elektronických diaľničných známok, je ten, že v roku 2016 vybrali viac peňazí. Konkrétne 81 miliónov, čo je o 10 miliónov viac ako rok predtým. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy