Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozor na silný vietor. Meteorológovia vydali varovanie na celý víkend
Zdielať na

Pozor na silný vietor. Meteorológovia vydali varovanie na celý víkend

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Meteorológovia SHMÚ vydali varovanie pred silným vetrom a prudkým dažďom, ktoré má platiť až do pondelka. Po silnom vetre, ktorý potrápil pred pár dňami Západné Slovensko, bude teraz skúšaný najmä stred krajiny.

Bez varovaní je len Bratislavský, Nitriansky a Trnavský kraj. Výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom a výdatným dažďom vydali meteorológovia pre oblasť už od západoslovenskej Myjavy, cez Trenčín, Žilinu, celé stredné Slovensko, až po Levoču či Gelnicu. Na horách vo výške nad 1500 metrov by mohol vietor dosahovať rýchlosť 90 až 115 kilometrov za hodinu.

Vietor aj dážď bude skúšať Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj, výdatné zrážky bez silnejšieho vetra potrápia Trenčiansky a Košický kraj.

shmu.sk

​Výstraha prvého stupňa pre úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu. 

Výstraha prvého stupňa pre rýchlosť vetra je rovnako v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy