Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Čistý deň: Ministrove slová sú tragické, zvažujeme žalobu
Zdielať na

Čistý deň: Ministrove slová sú tragické, zvažujeme žalobu

BRATISLAVA / Vedenie Čistého dňa zvažuje, že bude žalovať ministra práce Jána Richtera v prípade, že ministerstvo nebude v konaní o zrušení akreditácie Čistého dňa postupovať zákonným spôsobom.

Minister Richter sa v rozhovore pre Televíziu JOJ vyjadril, že očakáva od ministerskej komisie zrušenie licencie nápravnému zariadeniu pre obvinenie bývalého terapeuta pre sexuálne násilie na klientke. Čistý deň považuje vyjadrenia ministra za tragické. "Ja osobne si myslím, že akreditačná komisia po tomto všetkom nemá inú voľbu. Jedine odobrať licenciu tomuto zariadeniu," vyhlásil minister Ján Richter.

​Pre vedenie Čistého dňa sú slová ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera tragické a podľa Zuzany Tománekovej Mikovej naznačujú, že minister bude vplývať na rozhodovanie komisie v konaní o zrušení akreditácie. Zakladateľka pre TV JOJ sa vyjadrila, že obvinenie pre sexuálne zneužitie, ktoré vzniesla polícia na ich bývalého zamestnanca, nie je dôvod na odobratie licencie. Napriek tomu očakávajú, že budúci týždeň v stredu komisia licenciu zruší. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy