Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Paška je prvý koaličný politik, ktorý pomenoval koaličný spor
Zdielať na

Paška je prvý koaličný politik, ktorý pomenoval koaličný spor

BRATISLAVA / Jaroslav Paška je v prvým politikom z vládnej koalície, ktorý jednoznačne pomenoval, o čo v celom spore ide. Spor pre eurofondy na ministerstve školstva tak kulminuje a hrozí, že rozbije vládnu koalíciu

Ak má vládna kríza pozadie, o ktorom nárdoniari doteraz hovorili verejne len v náznakoch, podpredseda Slovenskej Národnej Strany Jaroslav Paška dopoludna otvorene povedal, čo ich tlačí v topánke. Za škandalózne kšefty s eurofondami na ministerstve školstva očakávali národniari, že zodpovednosť vyvodí samotný Smer.

Poslanec SNS bol konkrétny. Podľa jeho slov, SNS nesie špinu, za ktorú ich minister školstva Plavčan, nemože.  Podľa Pašku pred rokmi na ministerstve kreoval konkrétnu sekciu vtedajší minister Pellegrini, ktorý do nej aj vyberal ľudí. Plavčan bol v tom čase zamestnanec ministrerstva školstva, a keď po voľbách úrad prevzal, ako minister dané osadenstvo sekcií len jednoducho akceptoval. "Aj tu je téma na diskusiu," povedal Paška. 

"Ja naozaj nechcem komentovať slová pána poslanca Pašku, pretože neviem kde, na takéto veci chodí. Na druhej strane ale možno pánov poslancovi musím pripomenúť, že mňa osobne veľmi mrzí, že práve tieto dve kritizované výzvy v objeme 600 miliónov eur, boli rýchlo vyhlásené ministerstvom školstva jeden deň predtým, ako nadobudol účinnosť nový zákon, ktorý ustanovil náš úrad a ktorý nám dal právomoci kontrolovať každú jednu takúto výzvu," dodáva Pellegrini. 

Podozrivé delenie viac ako pol miliardových dotácií sú predmetom záujmu orgánov činných v trestnom konaní. Pre Pellgriniho tvrdenia Národniarov nemajú opodstatnenie aj preto, že Plavčan má pod kontrolou svoj rezor už rok a pol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy