Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Na sídlisku v Kežmarku odstavia na dva týždne teplú vodu
Zdielať na

Na sídlisku v Kežmarku odstavia na dva týždne teplú vodu

Ilustračné zábery

KEŽMAROK / Na sídlisku Sever v Kežmarku začnú v polovici augusta s výmenou rozvodov tepla a úžitkovej vody. V rámci prvej fázy sa bude pracovať na ulici Pod lesom, jej obyvatelia sa môžu pripraviť na dvojtýždňovú odstávku teplej vody. Výmenu rozvodov pre ústredné kúrenie a pre teplú vodu uskutoční správca bytových a nebytových priestorov a dodávateľ tepla v meste, mestská spoločnosť Spravbytherm, s. r. o. Náklady asi 300-tisíc eur plánuje spoločnosť financovať z vlastných zdrojov. Odstávka teplej vody je naplánovaná od 15. do 31. augusta, studená voda potečie.

Potrubie chce spoločnosť zrekonštruovať v čo najkratšom čase. Dôvodom výmeny rozvodov je ich končiaca sa životnosť, majú asi 45 rokov. Spoločnosť ich chce zameniť za vysokokvalitné predizolované plastové potrubie. "Životnosť rúr je viac ako 50 rokov, pričom sa vyznačujú nízkou tepelnou stratou a vysokou bezpečnosťou," konateľ spoločnosti Marián Bešenej

Investíciou sa podľa neho zlepšia vlastnosti teplej úžitkovej vody. "Pri plastovom potrubí nedochádza k usadeninám vo vnútri potrubia. Očakávame celkové zlepšenie kvality vody," dodal Bešenej.

Na susednej, Severnej ulici, sa budú rozvody vymieňať budúci rok v lete. Investícia súvisí s prípravou revitalizácie vnútroblokov na sídlisku Sever, informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Spoločnosť Spravbytherm dodáva v Kežmarku teplo na ústredné vykurovanie a teplú úžitkovú vodu do približne 3 400 bytov. Je mestskou spoločnosťou so stopercentným podielom mesta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy