Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Cyklistu zachránila prilba. Tieto rady vám môžu zachrániť život
Zdielať na

Cyklistu zachránila prilba. Tieto rady vám môžu zachrániť život

BRATISLAVA / cyklista, ktorý narazil hlavou do stĺpa utrpel vážne zranenia a zostáva v opatere lekárov. Pri zjazde z kopca na bratislavskej Kolibe nezvládol vo vysokej rýchlosti zákrutu. Mužovi život zachránila prilba.

Tridsaťdeväťročný cyklista po páde narazil hlavou do betónového stĺpa, na pomoc mu pribehli ihneď ľudia, ktorí čakali na autobus. "Podľa doterajších informácií cyklista pri prechádzaní pravotočivej zákruty smerom z Koliby pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, následkom čoho zišiel s bicyklom mimo vozovku, kde čelne narazil do betónového stĺpu," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Miháliková.

Okolnosti nehody naďalej vyšetruje polícia. Zároveň upozorňuje cyklistov na dodržiavanie predpisov a používanie prilby, ktorá aj v tomto v prípade zrejme mužovi zachránila život. "Samozrejme prilba nesmie chýbať, nejaké chrániče na lakte a vhodná by bola aj malá lekárnička," povedal hovorca záchranárov Jozef Minár.

Po cestách musia cyklisti jazdiť vpravo. Inak by všade tam, kde je to možné mali používať cyklistické cestičky. Pri jazde v teréne si musia dávať pozor na prach a kamienky. Na nich hrozí šmyk a nepríjemný pád. Ten má potom za následok bolestivé úrazy. "Najčastejšie u cyklistov sú to úrazy hlavy, zlomeniny rúk a nôh," dodal Minár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy