Skoro jasno
13°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Let im zrušili. Lietadlo napriek tomu do cieľa priletelo, ale bez pasažierov
Zdielať na

Let im zrušili. Lietadlo napriek tomu do cieľa priletelo, ale bez pasažierov

KOŠICE / Stredajší let jednej z leteckých spoločností, ktorá spája Londýn s Košicami pripravil pre cestujúcich nepríjemné chvíle. Napriek tomu, že bol zrušený, lietadlo pristálo na Slovensku bez pasažierov. Niektorí si za vlastné museli kúpiť letenky u konkurencie, aby stihli termíny, ktoré ich doma čakali. Ostatní si zas pobyt v Londýne nedobrovoľne predĺžili aj o päť dní. Najbližšie voľné miesta totiž našli až v nedeľu.

Za všetko podľa leteckej spoločnosti môže počasie, ktoré nad Londýnom vtedy úradovalo. Lietadlo, ktoré malo pristáť na londýnskom letisku Luton a potom vziať cestujúcich do Košíc muselo pristáť na opačnom konci mesta za Londýnom, na letisku Gatwick.

"Všetkým cestujúcim bola ponúknutá možnosť bezplatného prerezervovania na alternatívne lety Wizz Air-u, vrátenie peňazí za letenku, ubytovanie či pokrytie nákladov vyvolaných meškaním v súlade s prepravnými podmienkami Wizz Air-u a relevantnou európskou legislatívou," uvádza sa v stanovisku leteckej spoločnosti. Cestujúci ale tvrdia, že to nebolo celkom také jasné. Najprv len dostali informáciu o meškaní, potom o druhom meškaní a tak o zrušení letu.

Ani zamestnanci letiska im nevedeli povedať, čo sa deje. Vraj sa musia najprv skontaktovať so spoločnosťou. Na letisku ostali nielen tí, ktorí išli domov na dovolenku ale aj takí, ktorí boli v Londýne ako turisti a mali ísť na druhý deň do práce. Niektorí boli s deťmi. Iní zas mali pokračovať v ceste ďalej na dovolenku k moru. Tí šikovnejší a technicky zdatnejší si začali už na letisku bookovať náhradné lety. No i tak ostali nedobrovoľne v Londýne.Najbližšie voľné miesta boli až o päť dní, v nedeľu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy