Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nadácia TV JOJ športom podporila dobrú vec
Zdielať na

Nadácia TV JOJ športom podporila dobrú vec

ZVOLEN / Nadácia TV JOJ počas tohto víkendu opäť bojovala za dobrú vec. Vo Zvolene spolu s miestnym hasičom zorganizovala futbalový turnaj. Každé mužstvo ktoré sa zapojilo, podporilo neonatologickú kliniku v Banskej Bystrici. V Brezovej pod Bradlom sa okrem futbalu hral aj plážový volejbal. Tam sa zbierali peniaze na pomoc Adamovi Janekovi.

Ľudia v Brezovej pod Bradlom si nielenže zašportovali, ale podporili dobrú vec.

Stovky nadšencov zo širokého okolia si prišli zahrať futbal, či plážový volejbal, aby pomohli ťažko chorému Adamovi Janekovi.

"Mám dobrú správu, že našiel sa darca kostnej drene, operáciu bude mať 6.7, budeme mu všetci držať palce," hovorí primátorka mesta Brezová pod Bradlom, Eva Ušiaková. 

Organizátori mu odovzdajú celé vstupné, ktoré vybrali. Akciu prišla podporiť aj Aneta Parišková. Garde jej robili jej synčekovia.

"Tento rok je už piaty v poradí a ja som veľmi rád, že ľudia stále chodia," pochvaľuje si organizátor podujatia, Milan Šlahor. 

Za celou akciou stojí zvolenský hasič Miro. Myšlienka urobiť zbierku pre banskobystrickú neonatologickú kliniku vznikla po jeho osobnej skúsenosti. Jeho dcéra Nina sa narodila predčasne a malé dievčatko odborníci doslova vypiplali.

"Sám som rodičom skôr narodeného dieťaťa, moja dcéra Nina sa narodila o dva mesiace skôr," priznáva Miro. 

Pre dobrú vec si prišlo zahrať 16 družstiev, nechýbal ani jediný ženský tím z neonatológie. Svoje družstvo mala aj nadácia televízie JOJ, na čele s čestnou kapitánkou, banskobystrickou redaktorkou, Katkou Kováčikovou. Tím aj napriek poriadnym horúčavám zvládol so cťou postup do štvrťfinále.

"Som rád, že toľko mužstiev a toľko dobrých ľudí nás prišlo podporiť," dodáva Miro. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy