Jasno
12°
Bratislava
Hasiči zasahovali pri zapáchajúcom náleze v rybárskej oblasti
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri zapáchajúcom náleze v rybárskej oblasti

VEĽKÝ MEDER / Chránenú pôdohospodársku oblasť zamoril v piatok popoludní zápach. Tekutinu, ktorá sa valila z potrubia do kanála si všimol okoloidúci rybár, ktorý zavolal hasičov.

"Zbadal som bordel, ktorý tečie do tej vody, tak som to vzdal a rovno som zavolal. Určite to nebolo nič normálne pre ryby, lebo ryby tam vždy bývali," uviedol rybár, ktorý k vytekajúcej látke privolal hasičov. 

V blízkom okolí chránenej oblasti sa nachádzajú len dve prevádzky. Je to veľkochov ošípaných a výrobňa mliekarenských výrobkov. 

Priamo na mieste, ani v dvojkilometrovom úseku pri brehu nenašli žiadne uhynuté ryby. "Naši hasiči vykonali výjazd na preverenie situácie, zistili, že skutočne obrovské množstvo peny, ktorá zapáchala od sírovodíka, vyteká do tohto kanála," uviedol Tibor Čandal, riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru. 

Hasiči zapáchajúci nález nahlásili Slovenskej inšpekcii životného prostredia. Cez operačné stredisko zistili, že sa táto situácia nedeje po prvýkrát. Pristúpili preto k preverovaniu celej situácie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy