Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Novinky v slovenských aquaparkoch! Otvorili aj prvý holistický hotel
Zdielať na

Novinky v slovenských aquaparkoch! Otvorili aj prvý holistický hotel

BRATISLAVA / Vodné plochy na Slovensku zažili v sobotu skúšku ohňom. Letné horúčavy k nim vyhnali desaťtisíce ľudí, ktorí sa vo vode či pod ňou snažili zmierniť následky vysokých teplôt. Tí aktívnejší si to namierili aj do niektorého z našich aquaparkov, ktoré sa pred letnou sezónou zmenili na nepoznanie.

Pobyt vo vodnom svete tak už zďaleka nie je len o toboganoch a šmýkačkách. Teploty okolo 30 stupňov prilákali množstvo návštevníkov aj na Liptov, kde majú kúsok od seba hneď dva aquaparky. Najmä ten v Bešeňovej prešiel veľkou zmenou a k vodným radovánkam pridal aj čosi navyše. Prvý holistický hotel. "Holistika neznamená, že je človek holý, je to skôr komplexná starostlivosť o človeka – jeho telo, dušu a myseľ na jednom mieste,“  vysvetľuje Miroslava Garajová, marketingový špecialista vodného parku v Bešeňovej.  

Vnímať pôsobenie živlov a hľadať vnútornú rovnováhu sa dá rôznym spôsobom, napríklad aj takto.

"Magnetom tohto leta je bar na vode, kde si môžu hostia vychutnávať drinky priamo z bazéna," dodáva Garajová. 

Už okolo poludnia padali rekordy návštevnosti aj v popradskom aquaparku. Obsadené boli vnútorné aj vonkajšie bazény, plno bolo na tobogánoch aj na miestach kde sa chytal bronz.

"1 900 ľudí to už je slušná návštevnosť," hovorí plavčík, Michal Dzurilla. 

Podobné to je aj v seneckom aquaparku, len 18 kilometrov od Bratislavy. Ľudia v horúcom počasí využívajú napríklad aj saunu. 

"Práve veľa ľudí nechápe, že aj v lete sa dá ochladiť v saune a to tým, že sa najprv vyhrejete v saune, ale potom keď sa dokonale schladíte v ochladzovacom bazéniku alebo ľadovou sprchou, ten pocit je potom omnoho prijateľnejší," vysvetľuje Tomáš Huber, riaditeľ aquaparku v Senci. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy