Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Kažimír vyzval ministra zdravotníctva, aby hovoril koľko zarábajú lekári
Zdielať na

Kažimír vyzval ministra zdravotníctva, aby hovoril koľko zarábajú lekári

BRATISLAVA / Minister financií v pléne Národnej rady vyzval ministra zdravotníctva, aby sa osmelil a nahlas hovoril o výške platov lekárov. V oblasti zdravotníctva sa neustále opakuje, že peňazí je málo. Podľa šefa štátnej pokladnice je to však inak. Tvrdí, že peňazí je dosť, otázne je len to, ako sa s nimi hospodári.

"Bol by som rád a posmelujem pána ministra zdravotníctva, aby verejne komunikoval platy v zdravotníctve, ktoré sa týkajú lekárov. Vedia ľudia v tejto krajine, že tie platy sú medzi tromi až štyrmi tisícmi mesačne, myslím si že nevedia ani to tak proste necítia. Hovorí sa iba o tom, že tých peňazí je strašne málo," povedal minister financií Peter Kažimír.

Medzi lekármi sú rozdiely v platoch na základe ich odbornosti, špecializácie a aj atestácie. "Lekár bez atestácie, ktorý nemá ešte odbornosť v hrubom zarobil v mesiaci máj 1915 eur. Lekár s atestáciou, ktorý slúži nočné aj operuje zarobil 3156 eur a vedúci kliniky, teda primár či prednosta zarobil 2992 eur. Najvyšší plat lekára v mesiaci máj bol 5000 eur," povedala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy