Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Predpoveď počasia. V stredu bude najchladnejšie
Zdielať na

Predpoveď počasia. V stredu bude najchladnejšie

BRATISLAVA / Na Slovensko sa presúva zvlnený studený front. Najchladnejšie bude podľa meteorologičky Miriam Jarošovej v stredu.

V nedeľu popoludní sa najmä na západe Slovenska vyskytujú početné búrky sprevádzané aj lokálne výraznejším dažďom, silnejším vetrom. "Cez nás sa presúva ďalej na sverovýchod-východ zvlnený studený front. Denná teplota v nedeľu dosiahla na 31 stupňov Celzia," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.  

V pondelok sa frontálne rozhranie presunie ďalej na východ. Za ním sa rozšíri vyšší tlak, čo znamená, že sa budú miestami objavovať prehánky, ojedinele aj búrky. Teplota sa počas dňa dostane na 22 až 29°C. Výrazne sa teda neochladí. "Ochladenie prinesie až frontálne rozhranie v stredu, keď na celom Slovensku bude premenlivá prevažne veľká oblačnosť, početné prehánky, miestami aj intenzívne búrky a citeľne sa ochladí oproti dnešným teplotám. Maximum v stredu iba 20 až 26 °C," dodáva Jarošová. 

Rýchlo sa však u nás obnoví zase vysoký tlak a po chladnejších ránach sa na záver týždňa u nás zase objavia teploty od 22 na severe po 29-30°C na juhu. Cirkulácia nad stredom kontinentu má už výrazný letný charakter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy