Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Výber nového šéfa RTVS je v plnom prúde
Zdielať na

Výber nového šéfa RTVS je v plnom prúde

BRATISLAVA / Pôvodne malo byť uchádzačov o riaditeľský post deväť, viacerí sú známi, no jeden z nich sa napokon obhajoby svojho projektu nezúčastnil. V utorok verejne prezentovali, čo a ako chcú urobiť.

V kuluoároch sa o preferenciách jednotlivých kandidátov na post generálneho riaditeľa RTVS šepká už dlho. A ani oni sami nemali problém hovoriť o tom, kto im hlas určite nedá a od koho by ho mohli dostať.

"Ja som zo športovej rodiny a vždy ideme na víťazstvo," veril si Michal Ruttkay. "Pán predseda Kotleba sa prvý a jasne vyslovil, že vylučuje podporu súčasného generálneho riaditeľa," uviedol Václav Mika. V prípade vyjadrení premiéra a predsedu parlamentu na jeho adresu vraj až taký skeptický nie je.

Ďalší kandidáti na post šéfa verejnoprávnej televízie a rozhlasu mali ohľadom svojich šancí jasno. "Tie šance sú minimálne, poviem to úprimne, ak to bude voľba politická a nie voľba o projekte," odhadol svoju pozíciu Fedor Flašík. Stanislav Velitzky si tiež myslí, že nemá šancu. Jediná kandidujúca žena, Zuzana Ťapáková, sa neodvážila tipovať. 

Pravdou je, že sa verejne hovorí aj o tom, ktorí kandidáti nemajú veľké šance vo voľbe uspieť. A zúčastnení poslanci i verejnosť akoby to tým, ktorí prišli na rad po obedňajšej prestávke aj naznačili. Miestnosť totiž ostala takmer prázdna. "Určite sú tam kandidáti, ktorí boli pre verejnosť zaujímaví a ktorí boli menej zaujímaví. Pre nás bolo dôležité, aby všetci dostali rovnaký priestor," vyjadril sa predseda výboru NR SR pre kultúru a média. Dušan Jarjabek Peter Abrahám a Richard Dírer to ale ako urážku vraj nebrali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy