Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dobrí ľudia nevymreli: Úrady odmietli pomôcť, pomohli oni
Zdielať na

Dobrí ľudia nevymreli: Úrady odmietli pomôcť, pomohli oni

HUMENNÉ / Po tragickej nehode otca, ostala 14-ročná Sarah ostala bez rodičov. Úrady jej ale zamietli sirtoský príspevok a z dôchodok starých rodičov by nestačil na všetky výdavky. Pomohli práve ľudia. Po tom, ako TV JOJ odvysielala reportáž, poslali ľudia tejto rodine všetko, čo potrebujú. Mysleli dokonca aj na chlpatého člena rodiny Blekyho.

"Strašne pekne im ďakujeme, že nám pomohli. Že sme sa mohli dostať z toho všetkého," dojatá ďakuje dobrým ľuďom babka mladého dievčaťa, Irena Harakaľová. 

Mysleli na všetko

Okrem finančnej podpory poslali rodine aj potraviny. Sárka sa tiež môže tešiť z oblečenia, aj z notebooku. Ľudia nezabudli ani na psa Blekyho, o stravu má na najbližší rok postarané. "Ja som veľmi vďačná, že nám pomohli, vážne som to nečakala, som veľmi rada," povedala šťastná Sárka. 

Úrady nepomohli

Všetko čo pritom chceli, bolo dostať od štátu sirotský dôchodok. V auguste minulého roka si Sárkin otec za nevyjasnených okolností siahol na život. Matka sa o dcéru nezaujíma, Sárka je tak v starostlivosti starých rodičov. Trápilo ich, že podľa úradov zatiaľ nemá nárok na sirotský dôchodok. "Otec získal poistenie 7 rokov a 267 dní, čiže do 8 rokov mu ešte nejaké dni chýbali," informoval Peter Višváder, hovorca sociálnej poisťovne. 

Naša sociálna poisťovňa čaká na odpoveď nemeckých úradov, keďže nebohý otec pracoval aj tam. Pánovi Andrejovi sa navyše ponúkli známi, že ak by to bolo možné, chýbajúce dni dôchodkového poistenia by za nebohého otca vyplatili. Len aby Sárka mohla poberať sirotský dôchodok. Starí rodičia sa obávajú. že ak sa náhodou pominú, aby ich vnučka mala z čoho žiť. 

 "Chcem Vám poďakovať za svoju vnučku aj za celú rodinu. Vďaka JOJ-ke že sa ľady pohli. Nech sa vám darí," odkazuje dedko Andrej Harakaľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy