Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Malá nehoda a z dediny je doslova toaleta
Zdielať na

Malá nehoda a z dediny je doslova toaleta

PAŽIŤ / V okrese Partizánske mali občania nepríjemné prebudenie. V noci sa začal obcou šíriť nepríjemný zápach, ráno to už bolo neznesiteľné. Hlavná cesta bola poliata neznámou tekutinou. Tá bola navyše aj na plotoch a fasádach domov.

Zápach sa dedinou začal šíriť okolo desiatej hodiny večer pri preprave odpadu do neďalekej bioplynovej stanici. Hneď, ako zistili čo sa stalo, začali umývať cestu. To ešte nevedeli, že situáciu tým len zhoršia. Striekaním vody sa znečistenie šírilo ďalej. "Sú poškodené nielen ploty a ohrady, ale aj fasády domov," informuje starosta obce Vladimír Balaška.

"Ten smrad, to je hrozné. Keď som vyšla von, všade močovka," sťažuje sa jeden z občanov obce Pažiť. Zapáchajúca tekutina sa podľa vyjadrenia šéfa prepravnej spoločnosti vyliala na cestu potom, ako jeden z vodičov nechtiac otvoril cisternu. "Omylom prepol a vylial oplachovú vodu. Nedošlo k vyliatu digestátu, ale vody ktorou sa oplachovala cisterna," informuje majiteľ prepravnej spoločnosti. 

Zbaviť sa nepríjemného zápachu a hlavne nečistoty nebude vôbec jednoduché. "Neviem ako to očistím. Budem musieť fasádu dávať novú," hovoria nešťastní občania. Pomoc pri odstránení škody ponúkla aj prepravný firma. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy