Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ministerstvo vnútra znížilo stupeň teroristického ohrozenia na prvý
Zdielať na

Ministerstvo vnútra znížilo stupeň teroristického ohrozenia na prvý

Archívne video

BRATISLAVA / Slovensko odvolalo zvýšený stupeň teroristického ohrozenia na našom území. Pre spravodajský portál noviny.sk túto informáciu potvrdil hovorca Ministerstva vnútra Slovenskej republiky Petar Lazarov. Druhý stupeň ohrozenia vyhlásilo Slovensko vlani v marci po útokoch v Belgicku.

V súčasnosti tak na našom území platí prvý, základný stupeň teroristického ohrozenia, ktorý zodpovedá stavu, kedy úrady nezaznamenali informácie o hrozbe terorizmu voči Slovensku a jeho občanom.

Zvýšený stupeň teroristického ohrozenia sa na Slovensku navonok prejavuje napríklad posilnením policajných hliadok v uliciach, na letiskách, autobusových či vlakových staniciach, ako i na miestach s pohybom väčšieho počtu ľudí, ako sú napríklad aj nákupné centrá. Zvýšené bezpečnostné opatrenia Bratislava uplatňovala i počas slovenského predsedníctva v Rade EÚ. 

Slovenský parlament pred dvomi rokmi schválil balík zákonov, ktorý by mal podľa vlády prispieť k účinnejšiemu boju proti terorizmu. Napríklad slovenská polícia a tajné služby na základe zmien, ktoré kabinet presadil v reakcii na predošlé útoky v Paríži, získali väčšie právomoci. 

Máte strach pred teroristami? Vo videu vám poradí psychológ, čo s tým. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy