Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanci chcú podniky v Nitre zatvoriť skôr. Tie sa búria
Zdielať na

Poslanci chcú podniky v Nitre zatvoriť skôr. Tie sa búria

Ilustračné zábery

NITRA / Skrátiť prevádzkovú dobu podnikov chce mesto Nitra schváliť na mestskom rokovaní 18. mája. Prevádzkovatelia podnikov sa rozhodli spísať petíciou so žiadosťou o neschválenie tohto nariadenia.

Mesto Nitra chce skrátiť prevádzkovú dobu nočných podnikov, kasín, herní a erotických salónov. Mestskí poslanci o tomto dodatku budú hlasovať 18. mája. Zo strany podnikov sa však na tento návrh zniesla vlna kritiky. 

Návrh o skrátení prevádzkovej doby nočných podnikov, kasín, herní a erotických salónov v Nitre nahneval prevádzkovateľov týchto podnikov. Tí reagovali petíciou, v ktorej žiadajú mesto o zamietnutie tohto dodatku. Žiadajú ponechať pôvodné znenie nariadenia. Petíciu je možné podpísať priamo v podnikoch.

V dodatku sa píše, že nočné podniky a diskotéky by mali byť v pondelok, v utorok, v stredu, vo štvrtok a v nedeľu otvorené najdlhšie od 6.00 rána do polnoci. V piatok a v sobotu maximálne do 2.00. Kasína, herne a prevádzky poskytujúce služby erotického salónu majú mať prevádzku povolenú od 6.00 do 2.00 nasledujúceho dňa.

Rozdiel oproti súčasnosti je v tom, že v pondelok, vo štvrtok a v nedeľu sú podniky otvorené do polnoci, v utorok a v stredu do 3.00 a v piatok a v sobotu do 4.00 rána. Prevádzky s reštauračnými a pohostinskými službami s prísluchovou hudbou, vrátane prevádzok s integrovanou herňou, majú mať otváracie hodiny naďalej od 6.00 do polnoci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy