Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tehotnú ženu ratovali policajti. Bola úplne opitá
Zdielať na

Tehotnú ženu ratovali policajti. Bola úplne opitá

HUMENNÉ / Dvadsaťdvaročná žena, výrazne pod vplyvom alkoholu, sa ocitla v situácii, kedy jej nebol takmer nik ochotný pomôcť. Keď už v zúboženom stave odpadla v reštaurácií, niekto zavolal na mestskú políciu.

Bolo krátko po pol desiatej, keď na dispečingu mestskej polície zazvonil telefón. Hliadka vtedy ešte netušila, že v najbližších hodinách rozhodne ich konanie o ľudskom živote. "Došla im tam nejaká žena a skolabovala a jednoducho žena nekomunikovala, ležala na podlahe," hovorí Anton Fic, starší inšpektor Mestskej polície v Humennom. 

Mestskí policajti pomohli žene dostať sa z reštaurácie na čerstvý vzduch. Na námestí si ju potom prevzali záchranári. "Nechcela komunikovať, povedala, že sa bojí priateľa, že ju bije. To isté povedala záchranárom, že sa bojí priateľa," vysvetľuje Fic. 

Vedeli, že ženu nemôžu nechať samú na ulici, keďže jej neustále prichádzalo nevoľno. Ak by odišli, jej príbeh mohol mať veľmi zlý koniec.

"A čo potom? Ona zvracala aj vonku a keby sme ju tam nechali, udusila by sa," myslí si Fic.

"Privolaní záchranári na mieste zdravotníckeho zásahu poskytli bezodkladne prednemocničnú starostlivosť s následným transportom dvadsaťdvaročnej pacientky do nemocnice," Andrej Hirjak, hovorca Operačného strediska ZZS. 

Zachraňujú ľudské životy

Hliadky sa s ľuďmi pod vplyvom alkoholu majú dočinenia veľmi často. 

"Zdravotníci prišli na to po tých prvotných úkonoch aj ona sa už potom priznala, že je tehotná. Problém ale je, čo s takou osobou? Rýchla zdravotná služba povie, veď jej nič nie je, zdravotne je v poriadku. Len je pod Boží obraz. Tie bývalé záchytky chýbajú neskutočne." vysvetľuje Fic. 

Mestskí policajti nedávno zachránili aj život mladému mužovi, ktorý bol odhodlaný skočiť z mosta.

"Dokonca už aj preliezol na druhú stranu, tam boli také železnú rúry a už na nich stál a chcel skočiť dole. My sme mu dohovárali, snažili sme sa mu pomôcť ale tiež sme zavolali záchranárov. A vieme, že žije ďalej, chválabohu," hovorí Fic. 

Mladík policajtom povedal, že chce skočiť, pretože stratil doklady.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy