Skoro jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Predpoveď na koniec týždňa. Dáždniky neodkladajte
Zdielať na

Predpoveď na koniec týždňa. Dáždniky neodkladajte

BRATISLAVA / Nad Slovenskom sa v stredu vlnilo frontálne rozhranie, ktoré prinášalo veľa oblačnosti a aj dažďa. Dokonca sa objavili v podvečerných hodinách búrky. Bolo ale teplo, maximum sa udržiavalo v širokom rozpätí od 14 °C na severe po 23°C na východe.

Naďalej sa budeme nachádzať vo vlhkom teplom a vzduchu, ktorý bude priať tvorbe kopovitej oblačnosti a prehánkam, prípadne aj búrkam.
"Vo štvrtok budeme potrebovať dáždnik častejšie, na viacerých miestach bude pršať, opäť sa môžu objaviť aj búrky. Teplota sa udrží od 15 do 22°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Od piatku do nedele môžeme dať počasie do jedného vreca, zrána malá, cez deň postupne mohutná kopovitá oblačnosť s častými prehánkami, ojedinelými búrkami. Denná teplota sa udrží od 18 do 23°C, na severe a Spiši okolo 16°C.
V pondelok by sa malo podľa stredajších predpovedných materiálov začať ochladzovať. Teplota by mala klesnúť aj v noci aj cez deň. V pondelok od 14 do 19°C, v utorok od 10 do 16°C. V nočných hodinách pri vyjasnení opäť nie sú vylúčené prízemné mrazíky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy