Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Policajti v Kremnici postrelili zlodeja na úteku
Zdielať na

Policajti v Kremnici postrelili zlodeja na úteku

KREMNICA / Zatiaľ neznámy obnos peňazí ukradol ozbrojený 44-ročný muž z prevádzky kremnickej banky. Pri úteku ho policajti postrelili do nohy.

Muž so samopalom vtrhol krátko pred 10. hodinou dopoludnia do kremnickej banky, ktorá sa nachádza neďaleko mestského úradu a ulúpil neznámy obnos peňazí.

S gumenou maskou na tvári a so samopalom ohrozoval zamestnankyňu  banky, ktorá mu pod hrozbou vložila peniaze z pokladne do igelitovej tašky.

Ozbrojeného 44-ročného muža v centre Kremnice spozorovala hliadka Mestskej polície. Bezprostredne po spáchaní činu ho pri úteku postrelili do nohy. Muž bol potom prevezený do nemocnice v Žiari nad Hronom. Tam ho neustále stráži policajná hliadka.

Voči 44-ročnému Jaroslavovi z Ružomberka sa začalo trestné stíhanie vo veci zločinu z lúpeže a tiež vo veci nedovoleného ozbrojovania. Zbraň, ktorú mal pri sebe policajti zaistili. Jaroslav totiž nie je držiteľom zbrojného preukazu.

Okrem igelitovej tašky, v ktorej mal peniaze u muža našli aj sedem zásobníkov s nábojmi, dokonca aj granát. Experti, ktorí skúmajú zaistené zbrane budú zisťovať aj to, ako sa k nim mohol dostať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy