Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Žena zomrela po tom, čo vzal starosta z nemocnice posledný kyslík. Na pivo
Zdielať na

Žena zomrela po tom, čo vzal starosta z nemocnice posledný kyslík. Na pivo

LUIZIANA / Starosta juhobrazílskeho mesta Luiziana, Jose Claudio Pol, je obvinený z vraždy po tom, čo vzal z jediného zdravotníckeho zariadenia v meste poslednú prenosnú kyslíkovú bombu. Žena, ktorá ju potrebovala na záchranu života, bez nevyhnutnej kyslíkovej podpory zomrela.

Starosta vzal jedinú kyslíkovú bombu na svoj novoročný večierok. Bombu potreboval, aby mohol čapovať pivo zo sudu. V noci však do zdravotníckeho zariadenia priviezli ženu po srdcovom infarkte, ktorá kyslíkovú podporu potrebovala. Kyslík jej dali z pevného zariadenia, no jej stav sa časom zhoršoval a tak ju museli odviezť do 30 kilometrov vzdialeného mesta, kde je lepšie vybavená nemocnica. Počas cesty však nemala kyslíkovú podporu, nakoľko jedinú prenosnú fľašu mal doma starosta. Neskôr na fotkách chýbajúcu bombu objavili pri pípe s pivom na starostovom žúre.

Novoročná oslava s čapovaným pivom tak môže stáť 58-ročného starostu roky slobody. Na súde aktuálne prebieha dokazovanie, či smrť ženy skutočne spôsobila nedostupnosť kyslíkovej podpory. Počas transportu do nemocnice totiž utrpela ďalší infarkt a na druhý deň zomrela. Podľa obžaloby Pol prikázal zamestnancovi úradu bombu zo zdravotníckeho zariadenia priniesť do jeho domu. Je obvinený zo zabitia a zo zneužitia verejného majetku na osobné účely. Ďalší dvaja ľudia, ktorí mu s odnesením bomby pomáhali, sú obvinení z toho istého. "Výsledkom odnesenia núdzového vybavenia pre obyčajný zábavný účel, bolo oslabenie verejnej záchrannej služby a obral pacientku o kyslík, a dokázateľne to zhoršilo jej zdravotný stav a neskôr zapríčinilo smrť," vyjadril sa v článku Daily Mail prokurátor Andre del Grosii Assumpcao.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy