Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Aprílové počasie nekončí, ku koncu týždňa príde veľká zmena
Zdielať na

Aprílové počasie nekončí, ku koncu týždňa príde veľká zmena

BRATISLAVA / V pondelok sme mali celkom príjemný jarný deň. Slnko na oblohe, teplota skutočne jarná. Ale takýto charakter počasia dlho nevydrží. Už v utorok k nám bude prúdiť pred zvlneným frontálnym rozhraním teplý vzduch od juhu až juhozápadu.

Teplota sa dostane na hodnoty od 18 do 24°C. "Rovnaký charakter počasia bude u nás prevládať aj v stredu, ale popoludní sa musíme pripraviť na ojedinele prehánky, búrky, najmä v hornatých častiach Slovenska. Denná teplota dosiahne od 18 do 24°C," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.

Situácia sa začne meniť vo štvrtok, keď spomínané zvlnené frontálne rozhranie postúpi nad naše územie a rozdelí Slovenska na západ a východ. Západ bude oblačný, postupne až zamračený, na mnohých miestach budú prehánky, občasný dážď, alebo aj búrky. Citeľne sa ochladí. Na západe bude iba 11 až 17, na Kysuciach, Orave a aj krajnom západe, teda aj na Záhorí a v Bratislave aj chladnejšie, od 7 do 11°C.

Iná situácia bude na východe. Tam bude oblačno, zrážok menej, prevažne búrky, ale najmä bude teplejšie, od 18 do 23°C. Na západe vietor od severozápadu do 25, v nárazoch okolo 50 kilometrov za hodinu. Na východe prevažne vietor južných smerov do 30 kilometrov za hodinu.

V piatok bude veľká oblačnosť až zamračená obloha na celom území. Bude pršať, opäť sa objavia búrky, najmä na východe. "Pozor, zrážky budú lokálne aj výdatné, z dnešného pohľadu sa to javí na severozápade krajiny," dodala Miriam Jarošová.

Od asi 800 metrov sa postupne od severozápadu bude dážď meniť na sneženie. Denná teplota od 8 do 12, na severozápade a krajnom západe miestami 4 až 8°C. Naďalej veterno. "Predpovedné materiály naznačujú, že studený, nestály charakter počasia sa u nás udrží aj cez víkend, ale je to ešte ďaleko, určite budeme upresňovať v našich predpovediach počasia," uviedla Jarošová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy