Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Vyšetrovanie Lipšicovej nehody ukončili
Zdielať na

Vyšetrovanie Lipšicovej nehody ukončili

BRATISLAVA / Polícia v týchto dňoch ukončila vyšetrovanie nehody Daniela Lipšica s návrhom na obžalobu, napísal portál topky.sk. Minulý rok Daniel Lipšic zrazil 72-ročného muža, ktorý neskôr zraneniam podľahol.

Vyšetrovateľ dopravnej nehody podal prokurátorovi návrh na obžalobu. Ak sa štátny zástupca s návrhom stotožní, Daniel Lipšic pôjde pred súd. "Vyšetrovanie Vami uvedenej dopravnej nehody bolo na útvare v pôsobnosti OR PZ v Bratislave III ukončené s návrhom na podanie obžaloby a spisový materiál bol dňa 24.4.2017 odovzdaný na príslušnú prokuratúru," povedala hovorkyňa bratislavských policajtov Lucia Mihalíková.

Exposlanec národnej rady a advokát Daniel Lipšic 19. septembra  zrazil v Bratislave na Vajnorskej ulici chodca. Sanitka zrazeného muža previezla do nemocnice v Ružinove na oddelenie ARO vo veľmi vážnom stave. Chodec zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

Daniel Lipšic sa neskôr vzdal funkcie. "Po dlhšej úvahe som dospel k presvedčeniu, že pre súčasnú situáciu by som sa nedokázal naplno venovať povinnostiam, ktoré sú spojené s vedením strany," povedal Daniel Lipšic

Exposlanec pre TV JOJ poslal k celému prípadu vyjadrenie. "Od začiatku som prisľúbil, že budem plne spolupracovať s vyšetrovateľom na objasnení prípadu bez akýchkoľvek prieťahov a svoj sľub som dodržal. Rovnako som sľúbil, že sa pokúsim nájsť dohodu s rodinou nebohého pána na odškodnení nemajetkovej ujmy, čo sa mi aj vďaka ich ústretovosti podarilo. Teraz je na posúdení prokurátora, či aj zo strany vyšetrovateľa bolo splnené všetko, čo na objektívne posúdenie okolností nehody malo byť splnené. Vždy som bol zástancom rovnosti pred zákonom a som ním aj v prípade, ktorý sa týka mojej osoby," napísal Daniel Lipšic.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy