Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Tragédia v Krupine. Mladík sa utopil v priehrade
Zdielať na

Tragédia v Krupine. Mladík sa utopil v priehrade

KRUPINA / Viac ako tri týždne nikto nevedel, čo sa stalo s 23-ročným Marekom z Hontianskych Nemiec. Mladý muž zmizol bez stopy, mobil mal vypnutý a príbuzní netušili, čo s ním je. Pátracie akcie policajtov aj hasičov dlho neprinášali žiaden úspech.

Z domu odišiel ešte začiatkom mesiaca a odvtedy sa nikomu neozval. Aj napriek snahe príbuzných a kamarátov či niekoľkým pátracím akciám sa Mareka nájsť nedarilo. Všetky stopy od začiatku viedli k vodnej nádrži, kde našli Marekove osobné veci ako mikinu a topánky

Vodnú nádrž Bebrava pri Krupine preto prehľadali hasiči so sonarom. Špeciálne vycvičený pes dokonca označil miesto desiatky metrov od brehu. 

"V jednej lokalite pes označil, že cíti vo vode ľudský pach. V stojacích vodách ucíti aj 5-7 metrov, v tečúcich päť metrov," vysvetľuje Alexander Berek zo  Špeciálnej kynologickej záchrannej služby. 

Dno nádrže je však mimoriadne členité, kedysi tu boli ovocné sady, po ktorých zostali na dne korene, do ktorých sa dá ľahko zachytiť. 

"Mladý muž bol nezvestný od 4. apríla tohto roku, od tej doby sme vykonali viacero pátracích akcií," telefonuje Petra Kováčiková z KR PZ v Banskej Bystrici. 

Hoci stopy končili pri nádrži Bebrava, až dnes voda vydala telo. To zbadali na hladine rybári, ktorí prišli ráno kŕmiť ryby.

Na mieste bol aj obhliadajúci lekár, ktorý predbežne vylúčil cudzie zavinenie. Na určenie presnej príčiny smrti bude potrebná pitva. Nikto zatiaľ nevie, čo sa Marekovi presne stalo a za akých okolností sa ocitol vo vode.

"V súvislosti s udalosťou sme začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," informuje Kováčiková, 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy