Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Defekt na diaľnici vám zadarmo opraví NDS, toto číslo si uložte
Zdielať na

Defekt na diaľnici vám zadarmo opraví NDS, toto číslo si uložte

BRATISLAVA / Ak máte na diaľnici s autom problémy, nemusí to byť také zlé. Elektronická diaľničná známka v sebe skrýva jednu podstatnú informáciu. Tá vám dokáže v nejednej situácii pomôcť a navyše vás aj ochráni.

Nie všetci šoféri sú dostatočné technicky zdatní a dokážu opraviť defekt. V takejto nepríjemnej situácií sa oplatí využiť pomoc, ktorú Národná diaľničná spoločnosť (NDS) ponúka. "Má službu diaľničnej patroly, ktorá mu pomôže v núdzovej situácií. Napríklad ak potrebuje vymeniť prasknutú pneumatiku," vysvetľuje hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková.

Ak sa aj rozhodnete koleso vymeniť svojpomocne a zistíte, že vám chýba potrebné náradie, posádka je na to pripravená. "Vozidlá diaľničnej patroly sú plne vybavené všetkými potrebnými inštrumentami, ktoré potrebuje motorista či už pri oprave defektu alebo klasickej poruche na aute," dodáva Žgravčáková. Stávajú sa aj prípady, že šoférom jednoducho z rôznych príčin dôjde palivo. A najbližšia čerpacia stanica je vzdialená niekoľko kilometrov. "V takýchto prípadoch vie tiež pomôcť diaľničná patrola. Zoberie posádku automobilu na najbližšiu čerpaciu stanicu a naspäť ho odvezie k vozidlu," uviedla hovorkyňa. 

Okrem bezplatného telefónneho čísla 0800 100 007, môžu majitelia všetkých smartfónov využiť aj aplikáciu, ktorá sa volá Pomoc na diaľnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy