Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Cez víkend nás čaká sneh a silný vietor. Budúci týždeň môže byť až 20 stupňov
Zdielať na

Cez víkend nás čaká sneh a silný vietor. Budúci týždeň môže byť až 20 stupňov

BRATISLAVA / Zamračená obloha, dážď, sneženie a silný vietor. Tak bude vyzerať počasie tento víkend na Slovensku. Budúci týždeň môže byť až 20 stupňov. Pozrite si predpoveď počasia meteorologičky Miriam Jarošovej.

V sobotu ráno sa obyvatelia Kysúc, Oravy zobudili do zasneženého rána, po nočnom snežení sa vytvorila asi 1 centimeter hrubá snehová pokrývka ťažkého mokrého snehu.

Sneh v priebehu dopoludnia prechádzal do dažďa so snehom, dažďa aj v nadmorskej výške viac ako 800 metrov. 

Silný vietor a zima

Na mnohých miestach v nižších polohách prší. Teplota v sobotu určite nepôjde vyššie ako na 6 až 11°C, na severe od 2 do 6°C. Rozfúka sa silný vietor od západu až severozápadu, v nárazoch okolo 60, na horách až okolo 90 kilometrov za hodinu.

Nedeľa síce bude lepšia, ale zrážky sa na našom území budú vyskytovať aj naďalej. V noci bude ešte pršať na mnohých miestach, na severe bude snežiť.
Pani Martina mám poslala pozdrav z Oravskej Lesnej, do ktorej sa v sobotu vrátila zima:
Sneh v Oravskej Lesnej

Sneh v Oravskej Lesnej

Martina Čierniková Pekarčíková

Pricházda jar

"Cez deň na západe bude síce oblakov menej, ale k večeru ich opäť začne pribúdať a opäť aj tu začne pršať. Jarná cirkulácia je totiž veľmi čulá a rýchlo sa nad naším územím bude striedať jeden frontálny systém za druhým," dodáva Miriam Jarošová.
Nedeľa dosiahne maximálnu teplotu od 7 do 12, na severe a východe miestami okolo 5 °C, čo znamená, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši sa do dažďových vločiek budú mieša snehové vločky, ba zrána sa opäť vytvorí nová snehová perina. Naďalej veterno, v nárazoch okolo 70 kilometrov za hodinu. Budúci týždeň počasie zostane premenlivé, ale bude teplo. Jar začne v najteplejších lokalitách s teplotami na hranici 20°C. 
A takáto obloha bola v sobotu dopoludnia v Poprade. Poslal nám ju čitateľ Ján: 
Krásne oblaky v Poprade

Krásne oblaky v Poprade

Ján Saloň

Súvisiace články

Najčítanejšie správy