Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Veľká reforma slovenských nemocníc. Niektoré sa môžu zmeniť na hotel
Zdielať na

Veľká reforma slovenských nemocníc. Niektoré sa môžu zmeniť na hotel

BRATISLAVA / Ministerstvo zdravotníctva plánuje reštart v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v hlavnom meste. Podľa návrhu ministerstva zdravotníctva minimálne dve z piatich nemocníc už nebudú poskytovať zdravotnú starostlivosť tak ako doteraz. Vznikne nová nemocnica Rázsochy a niektoré súčasné sa budú špecializovať.

Univerzitné nemocnice v Bratislave, ktoré navštevujú pacienti z celého Slovenska, by sa po dlhých desaťročiach mohli výrazne zmeniť.

V praxi by to teda mohlo vyzerať takto. "Univerzitán nemocnica Kramáre a Ružinov sa presunú do areálu Rázsoch," upresnila hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Zmeny

Všeobecná nemocnica staré mesto by sa mala stať špecializovaným centrom pre liečbu nervových a duševných chorôb u geriatrického pacienta.

Špecializovaná geriatrická nemocnica v Podunajských Biskupiciach by sa mala stať už len neziskovou organizáciou so sociálno- zdravotnými lôžkami.

Nemocnica v Petržalke zostáva bez zmeny. Detská fakultná tiež adresu ani špecializáciu nezmení. Tým, že sa ale budova univerzitnej nemocnice predá, by sa časť z nej vraj mohla pričleniť k detskej fakultnej nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy