Polojasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Cesta, ktorá bolí. Takto vyzerá jazda pacienta v sanitke
Zdielať na

VIDEO: Cesta, ktorá bolí. Takto vyzerá jazda pacienta v sanitke

BRATISLAVA / Cesta do nemocnice nikdy nie je príjemná. Svoje o tom vedia hlavne pacienti, ktorých prevážajú do jednej z bratislavských nemocníc. Ľudia smerujúci na urgentný príjem si cestu musia doslova odtrpieť.

Pacienti, ktorých prevážajú na urgentný príjem do Ružinovskej nemocnice, ktorá je jedna z najväčších bratislavských nemocníc, si zažívajú nepríjemnú cestu.

"Momentálne ružinov vyzerá najhoršie, ale žiadna bratislavská nemocnica to nemá také, aby to bolo pohodlné," myslí si známy lekár a záchranár MUDr. Viliam Dobiáš.

Na vlastnej koži

"Sám som dnes po tejto ceste prišiel ako pacient na centrálny príjem. A je to nie len hanba ale je to celkovo trápna situácia pre všetkých zúčastnených," dodal predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

To, že cesta je hanbou a okrem toho deravá ako ementál o tom niet pochýb. Na vlastnej koži sme si vyskúšali čo si musí pacient po ceste vytrpieť.

Stačí aby mal prevážaný jednoduchú zlomeninu a na presun po takto rozbitej ceste len tak skoro nezabudne. S ťažkými zraneniami je to pre človeka ešte nebezpečnejšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy