Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Veronika Homolová Tóthová dostala za Mengeleho dievča významné ocenenie
Zdielať na

Veronika Homolová Tóthová dostala za Mengeleho dievča významné ocenenie

BRATISLAVA / Vydavateľstvo Ikar bilancovalo uplynulý rok a ocenilo slovenských spisovateľov, ktorým sa podarilo predať najväčší počet kníh. Medzi najúspešnejšími spisovateľmi je reportérka TV JOJ Veronika Homolová Tóthová. Za príbeh "Mengeleho dievča", ktorý najskôr dostal filmovú podobu a potom aj knižnú, dostala Veronika ocenenie Zlatá kniha a stala sa objavom roka.

Kniha Mengelego dievča vyšla 8. novembra. Za 4 mesiace sa z nej predalo 30 tisíc kusov. Do konca minulého roka, viac ako 15 tisíc. Vďaka tomu sa Veronika zaradila medzi najúspešnejších slovenských spisovateľov roku 2016. "Keď sme tú knižku písali s pani Violou, tak nám ani nenapadlo, že by tá knižka mohla mať takýto úspech," povedala autorka Veronika Homolová Tótohová.

Veronika v knihe opisuje pravdivý príbeh ženy, ktorá prežila v koncentračných táboroch ťažké životné chvíle, ktoré sú v dnešnej dobe spochybňované, a preto do knihy vložila aj historicky overiteľné fakty. "Pre mňa bolo veľmi dôležité, aby tam tie historické fotografie z koncetrákov boli a práve preto aby si čitateľ mohol povedať a overiť, že to naozaj takto bolo, a čo pani Viola v štyroch koncetrákoch prežila," dodala Veronika.

Za úspešný predaj dostane Veronika ďalšie ocenenie. "Takýto predaj je v dnešnej dobe niečo nečakané a neslýchané a Veronika dostane na budúci rok platinovú platňu," povedala riaditeľka vydavateľstva IKAR Gabriela Belopotocká.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy