Jasno
16°
Bratislava
Doktora z Pezinka chce niekto odstrániť z biznisu, myslí si obhajca
Zdielať na

Doktora z Pezinka chce niekto odstrániť z biznisu, myslí si obhajca

BRATISLAVA / Spor medzi pracovníkmi pezinskej pohotovosti pokračuje. Je predmetom preverovania aj na elitnom policajnom útvare Prezídia policajného zboru. Lekára arabského pôvodu obvinila polícia pre vyhrážanie sa svojmu priateľovi. A obavy majú mať aj jeho ďalší ex-priatelia. Dôvodom vyšetrovania polície má byť podozrenie na radikalizmus. Doktor sa pre TV JOJ k informáciám o údajnom terorizme vyjadril osobne.

"Vraj som terorista a pozerám džihádistov s deťmi, keď ich vyšetrujem," opisuje doktor Omar. Lekár pôsobí v Pezinku na pohotovosti 4 roky. Policajné preverovanie v réžii detektívov prezidiálneho odboru boja proti terorizmu spustila časť z úradného záznamu, ktorý má TV JOJ k dispozícii. Spísaný bol dva dni pred minuloročnými Vianocami.

Na lekára Omara prišli polícii povedať závažné tvrdenia jeho traja spolupracovníci, s ktorými je istý čas v konflikte pre nezhody v podnikaní. Podľa záznamu pred políciou tvrdili, že lekár od istého času začal sledovať na internete popravy ľudí, ktorých zabíjajú islamistickí fanatici. Podľa záznamu údajne oduševnene hovoril o medzinárodnom terorizme, mal sa slovne vyjadrovať, že slovenský neveriaci národ zažije to, čo je arabský ohňostroj, aj že dá vybuchnúť budovu v Pezinku, v ktorej pracuje. Z dokumentu je zrejmé, že spísané informácie začala preverovať protiteroristická jednotka. 

"Tri mesiace vypočúvali policajti ľudí a nič z toho sa nepotvrdilo, nie je to pravda. Jeho niekto potrebuje na nejaký čas odstrániť z biznisu, aby nastúpil na jeho miesto," uvádza obhajca Omara Sammana Jaroslav Pencl.

Faktom je, že lekár figuruje v ďalších trestných veciach.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy