Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Pri susedskom spore zasahovala polícia už 164 krát
Zdielať na

Pri susedskom spore zasahovala polícia už 164 krát

ZLATÉ MORAVCE / Streľba, hádzanie výkalov, vyhrážky či nadávky - toto všetko sa deje na jednej z ulíc v Zlatých Moravciach. Jedna strana tvrdí, že takýmto spôsobom im znepríjemňuje život 20-ročný sused. Podľa otca mladého muža je však všetko naopak. Jedno je ale isté, polícia tam za posledné mesiace zasahovala neuveriteľných 164 krát.

Podľa niektorých rodín prichádza k útokom pravidelne už dlhšiu dobu. Tvrdia, že za všetkým je ich mladý sused. S otcom sa do časti Chýzerovce prisťahovali zhruba pred 4 rokmi a vtedy to začalo. "Začalo to hádzaním výkalov na náš pozemok či to boli ľudské či psie. Nadával deťom, vyhrážal sa im zabitím hádzal po nich predmety kamene jablká. Mladý sa na mňa zahnal a uderil ma," popisujú príšerné zážitky susedia. Toto je iba zlomok toho čo sa medzi susedmi má diať.

Chlapcov, otec však tvrdí, že všetko je inak. "Tieto obvinenia sú vykonštruované a ak sú veci, bolo to len na základe reakcie," obhajuje správanie mladého muža jeho otec. Za všetkým má byť údajná snaha susedov vyhnať nových prisťahovalcov a získať ich pozemky. Prípad dáva najviac zabrať policajtom, ktorí už na túto ulicu chodia ako na klavír. "Mestská polícia v roku 2016 bola privolaná šesťdesiatšesťkrát, do konca februára 2017, štyridsaťkrát," hovorí Marián Takáč, náčelník Mestskej polície Zlaté Moravce.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy